- Liv med lyst -

TIDSLINJE

1983

 Lasses familie flytter fra København til Jyderup. Far Søren Trolddal, har fået sit første embede som præst. Familien kender kun Jyderup fra en cykelferie med overnatning på campingpladsen ved Skarresø.

 Familien fandt Jyderup smuk og søger derfor embedet. Lasse er 7 år gammel og starter på den lokale skole.

 Lasse vokser således op i Jyderup med fire søskende, far er præst og mor er demens-sygeplejerske.

 Pia vokser op i Silkeborg med en slagteruddannet far, der har været selvstændig grossist hele Pias liv. Pias mor er uddannet kok, men bliver hjemmegående, da Pia kommer til Verden.

2000 - 2006

 2000: Lasse og Pia møder hinanden som naboer på Lærerseminariets kollegie.

Børnene melder deres ankomst i 2002 + 2004 + 2006 + 2009: Både Lasse og Pia arbejder som skolelærere.

2006: Pia og Lasse flytter i Bofællesskabet Stokken i Jyderup. Her er der madordning og hurtigt kommer Lasse til at elske at ”være kok” (ansvarlig) for fredagsmiddagen for omkring 60 bofæller.

På et tidspunkt spørger nogle venner, om Lasse vil lave mad til deres kommende fest. Dette gentager sig og snart er det venners venner eller længere ude, Lasse får forespørgsler fra. Det ender med et weekend-firma med CVR-nummer

Forår 2016 -

 JanuarLasse fylder 40 år og på samme dag overtager vi det lokale cateringfirma ”Festen”. Vi køber goodwill og lejer os ind i køkkenet. Lasse stopper som lærer, men afslutter først en afgangsklasse i juni.

 Forår: Jyderup Menighedsråd søger om tilladelse til at rive hele Præstegården ned og bygge en ny tidssvarende præstebolig til den nye præst. Lasses far er gået på efterløn 1-2 år tidligere. Præsteembedet – og Præstegården har stået tom siden. Holbæk Kommune afviser ansøgningen.

 Menighedsrådet søger om tilladelse til at rive længerne ned og kun bevare hovedhuset. Også dette afviser Holbæk Kommune.

Samtidig er der borgermøder om Præstegårdens overlevelse. Menighedsrådet beslutter at sætte Præstegården til salg. Da vi hører dette, skriver vi et brev til menighedsrådet med et forslag om at gå i dialog med os.

Efterår 2016 -

November: Vi indgår lejemål af Præstegården. Vi har underskrevet en foreløbig købskontrakt, men med forbehold for den kommende lokalplansændring. 

16. November: Vi har det første arrangement i den gamle Konfirmandstuen. D. 01. December stopper Pia som skolelærer.

Vi laver maden i køkkenet på Rådbjergvej og transporterer det til Præstegården. Anretning, afrydning og opvask foretages i det gamle privatkøkken, som Lasses forældre har lavet i 1990´erne.

En lang proces indledes med ansøgning om ændring af Lokalplan og kommunetillægsplan. Der afholdes borgermøde og forslaget kommer i høring.

Samtidig afholder vi ca. hver 14. dag Folkekøkken i den gamle Konfirmandstue. Lokale jyderuppere kommer til aftensmad med dessert og spiser ved langborde. Det er virkelig hyggeligt og folk elsker det.

2017 - 2018

Start 2017: Vi indretter en lille gårdbutik i den ene lade. Den åbner d. 08. April 2017.

25. Oktober 2017: Lokalplanen bliver vedtaget i Byrådet. Vinteren går med byggeriet.

01. Juli 2018: Vi indvier det nye industrikøkken i den gamle hestestald. Vi kører små fester i konfirmandstuen, diverse mad ud af huset, herunder to daglige frokostordninger til lokale firmaer og diverse events samt den lille gårdbutik. 

2018/2019: Vi kommer med i udviklingsprojektet ”Velkommen i Baghaven” under LAG, som har til formål at styrke små aktører langs Istidsruten. Det bliver et stort vendepunkt for os. Michella Schack der faciliterer forløbet, og hun bliver hurtigt en kæmpe støtte for os

2019 - 2021

 Februar 2019: Vi modtager Jyderup Erhvervsforenings Mønsterbryderpris. Det er første gang, den bliver uddelt og vi bliver meget overrasket og glade…

 Vinteren 2020: Renovering af ko- og grisestald til større og mindre rustik butik samt café.

 Foråret 2020: Corona-nedlukning.

01. April 2020: Vi åbner den nye gårdbutik og har forhæng ind til caféområdet.

05. Juni 2020: Åbning af Caféens diskområde og udeservering.

22. September 2020: De indendørs siddepladser åbner.

2022 -

September 2022: Vi flytter ud af Præstegaarden, og begynder at omdanne Hovedhuset til en stor livstilsbutik.

02. Oktober: Vi åbner officielt op for den nye store livstilsbutik i Hovedhuset, og holder Åbent Hus for alle interesserede gennem hele dagen. 

Gårdcaféen udvides med dobbelt så mange siddepladser – og vi åbner samtidig “Stalden” op – Et lille hyggeligt selskabslokale, til afholdelse af små sammenkomster & dagsmøder.

Bestil BORD

Ønsker du at bestille bord til flere end 7 personer - Ring på tlf. 22 79 90 90

Mindre selskaber op til 12 personer er velkommen i caféen.