- Liv med lyst -

OM OS

Historien Bag Præstegaarden

Jyderup Præstegaard er en historisk stedbunden præstebolig omdannet til et nærværende samlingssted med åben gårdrestaurant & livsstilsbutik hele året rundt.

Den smukke firelængede gård fra 1808 har været benyttet som præstebolig indtil år 2016, hvor vi sammen med vores fire børn overtog stedet.

Stille og roligt har vi renoveret og forvandlet de gamle, forsømte bygninger til dét, man ser i dag.

Men Præstegarden var ikke et nyt bekendtskab for os. Lasse har nemlig trådt sine barndomssko på gåden, da hans far var den sidste præst, der boede på Præstegaarden. 

Fra Barndomshjem til Familievirksomhed

I 2014 går Lasses far (præst i Jyderup og Holmstrup Sogn) på pension og fraflytter Præstegaarden. I de følgende år, står Præstegaarden tom og efter et længere forløb, hvor Menighedsrådet søgte Holbæk Kommune om lov til at rive Præstegaarden ned, ender det hele med, at de gamle bygninger sættes til salg – og d.01.november 2016 kan vi altså rykke ind på Præstegaarden.

De to første år lejede vi blot Præstegaarden, mens vi fik Lokalplanen ændret, så det var muligt for os, at have virksomhed her. 

I 2017 åbnede vi en lille gårdbutik i de meget rustikke rammer, som den gamle stald havde og endelig i 2018 kunne gården blive vores.


I august 2018 indviede vi det nye industrikøkken, som er placeret i den ene længe af gården. 

Hen over vinteren i 2020 fik vi gennemrenoveret restaurantlængen og kunne i 2020 åbne den nye gårdbutik og gårdcafé, der siden hen nærmere er blevet restaurant.

Siden hen er flere m2 inddraget, så man som gæst nu også kan besøge os i Hovedhuset.

Hvis du er nysgerrig på, at høre hele historien om tilblivelsen af Præstegaarden, så har vi samlet det hele i en tidslinje.

Bestil BORD

Ønsker du at bestille bord til flere end 7 personer - Ring på tlf. 22 79 90 90

Mindre selskaber op til 12 personer er velkommen i restauranten.